A táplálkozás jelentősége az idősellátásban

A közétkeztetésben az idősek otthona ellátási forma igen fontos szerepet tölt be, és az étkeztetés hangsúlya bizonyosan emelkedni fog a jövőben.
A Fővárosi Önkormányzat Idősek Otthona (1173 Budapest, Pesti út 117.) intézmény 2014. március 20-án – fentiek kapcsán – országos szakmai konferenciát rendezett ”A táplálkozás jelentősége az idősellátásban” címmel.
Helyszín: Fővárosi Önkormányzat Idősek Otthona, 1173 Budapest, Pesti út 117.

 

Megnyitó: Bakonyi László intézményvezető, Fővárosi Önkormányzat Idősek Otthona, 1173 Budapest, Pesti út 117., Dr. Szentes Tamás Főpolgármester-helyettes, Budapest Főváros Önkormányzata Főpolgármesteri Hivatal

Vitaindító – Tájékoztató a közétkeztetésre vonatkozó táplálkozás-egészségügyi előírásokról szóló rendelettervezetről: Dr. Szabó Enikő országos tiszti főorvos helyettes, ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatal

A szociális ágazatban végzett közétkeztetés felmérés eredményei – 2013: Mester Dániel kutató-elemző, Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal

Élelmezési tevékenység a Fővárosi Önkormányzat Pesti úti Idősek Otthonában: Baranyainé Németh Gabriella élelmezésvezető, Fővárosi Önkormányzat Idősek Otthona, 1173 Budapest, Pesti út 117.

Tápláltsági állapot felmérés tapasztalatai a Fővárosi Önkormányzat Pesti úti Idősek Otthonában: Hegedűs Anett dietetikus, Fővárosi Önkormányzat Idősek Otthona, 1173 Budapest, Pesti út 117.

Konzultáció

Kombinált mozgás- és táplálkozásterápia hatásának vizsgálata az időskori izomvesztés megállapításában: Jónásné Sztruhár Izabella gyógytornász, Fővárosi Önkormányzat Idősek Otthona, 1173 Budapest, Pesti út 117.

Étkeztetéssel összefüggő protokollok bemutatása: Rostás Éva minőségbiztosítási koordinátor, Fővárosi Önkormányzat Idősek Otthona, 1173 Budapest, Pesti út 117.

Tájékoztató a megváltozott munkaképességűek ellátásáról és foglalkoztatásáról: Kovács Ibolya igazgató, Budapest Főváros Kormányhivatala Rehabilitációs Szakigazgatási Szerv