Amennyiben férőhelyet tudunk biztosítani várakozónk számára, a szociális munkatárs telefonon értesíti erről a várakozót ápoló intézmény munkatársát vagy hozzátartozóját. Ekkor történik a költözés időpontjának az egyeztetése.

Minden esetben kérjük a beköltözéssel kapcsolatosan, hogy lehetőség szerint hétköznapon és a délelőtt folyamán történjen, mivel így biztosítható, hogy Otthonunk orvosa  megvizsgálja a beköltözőt, a megfelelő ápolási tevékenységek előírása és a gyógyszerellátás beállításának érdekében.

Az Otthonba történő beköltözés előtt szükséges az egy évnél nem régebbi tüdőszűrő lelet beszerzése, melyet az egyéb meglévő orvosi dokumentációkkal együtt szükséges a férőhely elfoglalásakor az osztályvezető főnővérnek átadni.

A beköltözéskor minimális ruhanemű és a mindennapi önellátást segítő eszközök, tárgyak (étkezés, tisztálkodás) hozhatók be az Intézménybe, valamint a közvetlen környezetet otthonosabbá tevő kisméretű tárgyak (pl.:fotók, terítő). Bútorok behozatalára nincsen lehetőség.

Az érkezés napján történik az Intézménnyel kötendő Megállapodás, illetve az ellátás biztosításához szükséges egyéb nyilatkozatok aláírása.

Az újonnan érkező lakónkat az osztályvezető főnővér, valamint a mentálhigiénés kolleganő fogadja, segítve a férőhely elfoglalásában, Otthonunk mindennapjainak megismerésében, valamint a mihamarabbi sikeres beilleszkedésben.