Fogyatékosság-Barát  Munkahely elismerés átadó ünnepség

Intézményünk munkatársai szakterületüknek megfelelő mértékben rendelkeznek fogyatékos-ügyi ismeretekkel. Az intézmény alaptevékenységének köszönhetően eredendően magas empátiával rendelkeznek, a fogyatékkal és a nehéz szociális körülmények között élők iránt elkötelezettek vezetőink és munkatársaink egyaránt, hiszen az intézményben az idős ellátáson túlmenően számos születési, illetve, szerzett fogyatékkal élő lakóról gondoskodunk. Munkatársaink nagy része mintegy „munkaköri kötelességként” rendelkezik a fogyatékkal élő lakókkal és munkatársakkal való együttműködéshez szükséges ismeretekkel. Intézményünk teljes területén akadálymentesített.

Csökkent munkaképességű dolgozóink között megtalálható hallás-, látássérült, végtaghiányos vagy egészségkárosodás következtében leszázalékolt kolléga. A teljes munkaképességű dolgozóból megváltozott munkaképességűvé vált munkatársakat – amennyiben ezt ők is igénylik, és állapotuk is lehetővé teszi –, tovább foglalkoztatjuk állapotuknak megfelelő munkakörben.

Minden új munkatársunk a jogviszony létesítésekor megismerkedik az intézményi Esélyegyenlőségi Tervvel, amelyben részletesen felsoroljuk, melyek azok a csoportok, amelyek az egyenlő bánásmód figyelembe vétele mellett kiemelt csoportokat képeznek az intézmény munkavállalói között is.
Keressük az együttműködést a fogyatékkal élők toborzását, foglalkoztatását célul kitűző szervezetekkel, így kerültünk kapcsolatba a Salva Vita Alapítvány munkatársaival is. Kértük már segítségüket toborzáshoz – sikerrel –, illetve tőlük értesültünk a Fogyatékosság-barát Munkahely elismerésről, annak céljáról, a pályázati lehetőségekről.
A Fogyatékosság-barát munkahely elismerést a Salva Vita Alapítvány 2010-ben vezette be azzal a céllal, hogy az álláskereső fogyatékkal élő emberek, és a foglalkoztatásukra nyitott munkáltatók egymásra találását támogassa. A logó azt kommunikálja, hogy a munkáltató pozitívan fogadja a fogyatékos személyek jelentkezését.
2015. március 24-én azon 26 büszke foglalkoztató egyikévé válhattunk, akik két éven keresztül a logóhasználattal is kommunikálhatják a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása iránti elkötelezettségüket.

no images were found

 

 

Fotó: Szabó Tibor