A filmvetítés foglalkozás keretében különféle filmeket vetítünk lakóinknak, heti egy alkalommal. Azokat az érdeklődőket várjuk, akik filmélményeiket újból át szeretnék élni, illetve az általuk még nem ismert, ám népszerű filmeket látni kívánják.

A tapasztalat szerint a lakók igénylik ezeket a produkciókat, melyek visszavezetik őket képzeletben ifjúságuk helyszíneire, felidézve fiatalkorukat, a régi hagyományokat, szokásokat, konvenciókat.

Idős lakóink többsége rajongással beszél színészóriásainkról, hosszasan lehetne most sorolni azokat a neveket, melyek hallatán a nézők arcán elragadtatás, élnék mosoly és csodálat jelenik meg – Kiss Manyi, Csortos Gyula, Gózon Gyula, Berky Lili, Jávor Pál, Gombaszögi Ella, Ágay Irén, Muráti Lili, Perczel Zita, Tolnay Klári, Vaszary Piri, Sulyok Mária, Latabár Kálmán, Erdélyi Mici, Ráday Imre, Páger Antal……és még sokan mások.

A filmvetítés hozzájárul tehát az emlékek felidézésének megkönnyítéséhez, kellemes emlékezeti asszociációk létrehozásához, a kellemes emlékek ellazító és megnyugtató hatásának megcélozásához, maximalizálja az információ-visszaszerzési képességet. A régi felvételek, kellemes érzéseket keltő képkockák erőt adnak a bizonytalanságtól való félelem elviselésére, a közösségben átélt élmény a szociális aktivitás növeléséhez, a verbális megnyilvánulások gyarapodásához.

A film után a lakók körében gyakrabban tapasztalhatók a nem verbális megnyilvánulások – jó kedélyállapot, pozitív gesztusok, mosoly, érintés, ragyogó tekintet, illetve a verbális aktivitás. A klub hozzájárul a kapcsolatteremtő képesség erősítéséhez (a színészekről való ismeretek megosztása, személyes élmények, a látottak megbeszélése, stb. révén).

A lakók előre jelezhetik, melyik filmet szeretnék megtekinteni a következő alkalommal. A kéréseket – a technikai felszereltség és lehetősek birtokában – könnyen teljesíteni tudjuk a filmnézők legnagyobb megelégedésére.